Višňové rezy - Schwarzwälder-Kirschschnitte

Autor receptu: yummi

Tieto rezy som prvy krat jedla na oslave narodenin mojho kolegu....o týždeň neskôr som ich skúsila....výsledok:vid foto

10-12
porcií
60 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žltky vymiešame s práškovým cukrom a s vanilkovým cukrom do penista.Postupne pridávame vlažnú vodu, kakao,olej a preosiatu múku s 1/2 prašku do pečiva.Nakoniec primiešame sneh zo 6 bielkov.Dáme piecť na 170 stupňov ca.20 minút.
  2. Do 3/4 l (keď je málo pridať vodu)kompótovej višňovej šťavy pridáme 5 PL kryštálového cukru a 2 balíčky čokoládového pudingu-urobíme tuhý puding,ktorý necháme dobre vychladnúť.Vychladnutý navrstvime na upecene cesto, poukladame višne.
  3. 500 g mascarpone-vyšlahať ,pridať želatinu.Zvlášť rozpustiť čokoládu., po vychladnutí vyšlahať spolu so šlahačkovou smotanou. Spolu všetko znova všlahať a navrstviť na višne.Dať do chladničky na celú noc!!!!!! Ráno vyšlahať dve smotany + 2 stužovače šlahačky...posypať hoblinkami čokolády alebo grankom.