Baklažánová nátierka

Vinete - baklažánová nátierka

Autor receptu: dorko

Rumunská verzia tejto balkánskej klasiky. Konečne výborné využitie zaujímavej plodiny, a hlavne jednoduché a rýchle.

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán umyjeme, popicháme vidličkou a celý dáme na gril. Grilujeme z každej strany asi 5-10 minút podľa veľkosti, až kým sa z neho nedá olúpať koža.
  2. Po olúpaní a vychladnutí ho hodíme do mixéra, pridáme olej 1-2 lyžice podľa veľkosti baklažánu, štipku soli, mleté korenie a krátko premixujeme. Nakoniec vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a podávame s chlebíkom, najlepšie opečeným na oleji s čili. S tou cibuľou to ale netreba preháňať, aby neprebila chuť baklažánu.
  3. Kto chce, môže si pridať aj trochu kyslej smotany, ktorá zjemní chuť.