Jar je tu, tak prikladam zaujmavy salat z dalekej azie, ktory vyzera komplikovany ale nie je. Takze kurca s kapustovo mrkovym salatom s burskymi orieskami Zobraziť celý popisJar je tu, tak prikladam zaujmavy salat z dalekej azie, ktory vyzera komplikovany ale nie je. Takze kurca s kapustovo mrkovym salatom s burskymi orieskami , koriandrom a matou.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 strucik |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1/2 hrnceka |
|
1/2 hrnceka |
|
1/2 hrnceka |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
60 ml |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
1 lyzica |
|
|
|
2 lyzice |
|
1/2 hrnceka |
|
Postup
-
1
Na rozohriaty olej dame osolene a okorenene kuracie prsia a cca 2 minuty prazime na troske oleja.vyberieme a vlozime do rozhriatej rury cca 200 C na 10 -15 minut a nechame dalsich 15 minut po vybrati odlezat. Potrhame na mensie kusky a odlozime .
- 2
Kapustu alebo cinsku nakrajame na jemno , mrkvu nakrajame na jullien ( nie na struhatku) skor na sliziky na V krajaci.Cibulu nakrajame na jemno.Oharku nakrajame tiez na palicky nie na kolecka.Matu a bazalku otrhame listky, koriandrovu vnat nakrajame.Ked mame fazulkove klicky pridame aj tie.Vsetko premiesame vo vacsej miske. Burske oriesky neslane oprazime na troske oleja , a posekame na hrubo.
- 3
Pripravime si nalev ; Dame stavu s limetky , pridame rybaciu omacku ( kdo nemusi tuto omacku bude musiet solit ) na drobucko nakrajame cervenu feferonku alebo dve bez jadierok a blaniek pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku, dame lyzicu cukru na chut a nakoniec cca 2 lyzyce ryzoveho octu ( alebo bieleho), ked je malo nalevu pridame trochu vody a premiesame.
- 4
Premiesame zeleninu s nalevom . Servirujeme v miske , polozime salat , poukladame kuracie prsia natrhane na mensie kusky , posypeme nasekanymi burskymi orieskami . Pridame limetku a pre tych co maju radi stiplavejsie na drobno nakrajane feferonky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
mi mame taketo salaty radi na chrumkavo a vzdy spravime viav aby sa dalo zobrat do roboty na druhy den.Vsetko caka v ladnicke v samostanych zavretych nadobkach, a dresing sa dava az na poslednu chvilu.Moj syn si to aj do roboty berie v samostatnych nadobkach, lebo ta limetka v dresing "spali" zavedne salat velmi rychlo.
necitala si ?aj v novinach pisu ...ze tie feferonky nielen palia na jazyku ale spaluju aj extra tuk, ( ja si davam dvojitu davku).