Vietnamský kurací šalát

Autor receptu: 2010

Jar je tu, tak prikladam zaujmavy salat z dalekej azie, ktory vyzera komplikovany ale nie je. Takze kurca s kapustovo mrkovym salatom s burskymi orieskami , koriandrom a matou.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na rozohriaty olej dame osolene a okorenene kuracie prsia a cca 2 minuty prazime na troske oleja.vyberieme a vlozime do rozhriatej rury cca 200 C na 10 -15 minut a nechame dalsich 15 minut po vybrati odlezat. Potrhame na mensie kusky a odlozime .
  2. Kapustu alebo cinsku nakrajame na jemno , mrkvu nakrajame na jullien ( nie na struhatku) skor na sliziky na V krajaci.Cibulu nakrajame na jemno.Oharku nakrajame tiez na palicky nie na kolecka.Matu a bazalku otrhame listky, koriandrovu vnat nakrajame.Ked mame fazulkove klicky pridame aj tie.Vsetko premiesame vo vacsej miske. Burske oriesky neslane oprazime na troske oleja , a posekame na hrubo.
  3. Pripravime si nalev ; Dame stavu s limetky , pridame rybaciu omacku ( kdo nemusi tuto omacku bude musiet solit ) na drobucko nakrajame cervenu feferonku alebo dve bez jadierok a blaniek pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku, dame lyzicu cukru na chut a nakoniec cca 2 lyzyce ryzoveho octu ( alebo bieleho), ked je malo nalevu pridame trochu vody a premiesame.
  4. Premiesame zeleninu s nalevom . Servirujeme v miske , polozime salat , poukladame kuracie prsia natrhane na mensie kusky , posypeme nasekanymi burskymi orieskami . Pridame limetku a pre tych co maju radi stiplavejsie na drobno nakrajane feferonky.