Vidiecke risotto

Autor receptu: mirkajan

Naša dnešná večera alebo rizoto trochu inak... Inšpirovala som sa knihou o talianskom rizote, ktorú som mala nutkanie si kúpiť, po prelistovaní som ale zistila, že asi 2/3 receptov sú nerealizovateľné pre nedostupnosť surovín...

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slaninu aj cibuľu nakrájame na drobno. Na panvici opražíme na oleji najskôr na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu opražíme. Pridáme ryžu, ktorú tiež pražíme cca 2 minúty. Potom prilejeme pohár vína a necháme odpariť.
  2. Vsypeme lúpané krájané paradajky, premiešame a prilejeme 1 naberačku vriaceho zeleninového vývaru. Za stáleho miešania prilievame vždy po naberačke vývaru vtedy, keď ten predchádzajúci vsiakne do ryže.
  3. Keď je ryža takmer mäkká, pridáme scedené a opláchnuté fazule a asi hrsť strúhaného parmezánu. Premiešame a pred dokončením pridáme posekanú bazalku. Na tanieri porcie posypeme strúhaným parmezánom.