Vianočný Miš a Maš

Autor receptu: ivka44

Keď sa blížia Vianoce a človek má doma kopu ingrediencíí,môže z toho vzniknúť všeličo. Mne sa to na moje pomery podarilo veľmi slušne,aspoň si myslím :-)

90 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zadáme si úmysel robiť kokosové guľky. Uvaríme si 2 hodiny salko,zmiešame s kokosom a likérom,necháme v chladničke,kým nezoženieme košíčky,a potom si zrazu zmyslíme,že guľky nechceme,bude zákusok.
  2. Tak po čase v chladničke je zmes nejaká tuhá,tak k nej šupneme margarín a spravíme si zlatý klas s cukrom a mliekom.pridáme k zmesi a spracujeme dokopy. Piškótu si vždy robím z hlavy,ale použila som zhruba tie suroviny,uvedené hore. vyšľahať sneh z bielkov, v druhej mise zmiešať žĺtka,cukor,olej,kyp.prášok,múku dokopy,pridať mlieko,kým to nemá správnu konzistenciu. a šup do trúby.
  3. Po upečení ho necháme vychladnúť,potrieme lekvárom,natrieme zmesou,ešte šľahačku,a je hotovo :-)