Vianočný Miš a Maš
Autor receptu: ivka44
Keď sa blížia Vianoce a človek má doma kopu ingrediencíí,môže z toho vzniknúť všeličo. Mne
sa to na moje pomery podarilo veľmi slušne,aspoň si myslím :-)
90 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Zadáme si úmysel robiť kokosové guľky. Uvaríme si 2 hodiny salko,zmiešame s kokosom a likérom,necháme v chladničke,kým nezoženieme košíčky,a potom si zrazu zmyslíme,že guľky nechceme,bude zákusok.
- Tak po čase v chladničke je zmes nejaká tuhá,tak k nej šupneme margarín a spravíme si zlatý klas s cukrom a mliekom.pridáme k zmesi a spracujeme dokopy.
Piškótu si vždy robím z hlavy,ale použila som zhruba tie suroviny,uvedené hore. vyšľahať sneh z bielkov, v druhej mise zmiešať žĺtka,cukor,olej,kyp.prášok,múku dokopy,pridať mlieko,kým to nemá správnu konzistenciu. a šup do trúby.
- Po upečení ho necháme vychladnúť,potrieme lekvárom,natrieme zmesou,ešte šľahačku,a je hotovo :-)