Ďalší koláč, ktorý nesmie chýbať na našom sviatočnom stole.
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 6 lyžíc |
|
| 1 ks |
|
| 2 lyžice vlažná |
|
| 2 lyžice |
|
| 3 lyžice |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 lyžica |
|
| Náplň I. - orechová: | |
| 140 g |
|
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| 0,1 l |
|
| Náplň II. - punčová: | |
| 0,35 l |
|
| 6 lyžíc |
|
| 1 lyžica |
|
| 1 kus, z 1 citróna |
|
| 0,2 l |
|
| 300 g |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 2 lyžice |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 lyžica |
|
Postup
-
1
Žĺtky s práškovýcm a vanilkovým cukrem našľaháme do peny. V priebehu šľahania postupne pridávame 2 lyžice vlažnej vody. Do takto pripravenej zmesi primiešame mleté orechy, kakao, strúhanku, múku a tuhý sneh zo 6 bielkov. Roztrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a upečieme.
- 2
Príprava náplne I. Orechy, cukor a maslo zalejeme horúcim mliekom, vymiešame a necháme vychladnúť.
- 3
Príprava náplne II. Vodu, kryštálový cukor, marmeládu a citrónovú šťavu uvaríme, do vychladnutej zmesi vlejeme 0,2 l rumu a zamiešame. Detské piškóty rozdrvíme valčekom, vsypeme do pripraveného punču a všetno spolu zmiešame.
- 4
Vychladnutý koláč potrieme na plechu orechovou náplňou a rozkrojíme po šírke na dve rovnaké časti. Potom na jednu polovicu koláča nanesieme punčovú náplň a zakryjeme druhým plátom tak, aby orechová náplň bola uložená na náplni punčovej. Koláč prikryjeme papierom a zaťažíme doskou a závažím.
- 5
Príprava polevy: Maslo zohrejeme, pridáme kakao, cukor, mlieko a kukuričný škrob. Opät zahrievame a vymiešame do hladka.
- 6
Nakoniec polejeme koláč kakaovou alebo čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu