Vianočné rezy

Autor receptu: rado101

Ďalší koláč, ktorý nesmie chýbať na našom sviatočnom stole.

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s práškovýcm a vanilkovým cukrem našľaháme do peny. V priebehu šľahania postupne pridávame 2 lyžice vlažnej vody. Do takto pripravenej zmesi primiešame mleté orechy, kakao, strúhanku, múku a tuhý sneh zo 6 bielkov. Roztrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a upečieme.
  2. Príprava náplne I. Orechy, cukor a maslo zalejeme horúcim mliekom, vymiešame a necháme vychladnúť.
  3. Príprava náplne II. Vodu, kryštálový cukor, marmeládu a citrónovú šťavu uvaríme, do vychladnutej zmesi vlejeme 0,2 l rumu a zamiešame. Detské piškóty rozdrvíme valčekom, vsypeme do pripraveného punču a všetno spolu zmiešame.
  4. Vychladnutý koláč potrieme na plechu orechovou náplňou a rozkrojíme po šírke na dve rovnaké časti. Potom na jednu polovicu koláča nanesieme punčovú náplň a zakryjeme druhým plátom tak, aby orechová náplň bola uložená na náplni punčovej. Koláč prikryjeme papierom a zaťažíme doskou a závažím.
  5. Príprava polevy: Maslo zohrejeme, pridáme kakao, cukor, mlieko a kukuričný škrob. Opät zahrievame a vymiešame do hladka.
  6. Nakoniec polejeme koláč kakaovou alebo čokoládovou polevou.