Vianočné oblátky
Vianočné oblátky

Vianočné oblátky a makové vianočné trubičky videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 15. decembra 2021

Len málokto si vie predstaviť Vianoce bez oblátok alebo trubičiek. Ako sa robia a čo všetko na ich prípravu potrebujete, uvidíte v našom videu.

Videopostup

Suroviny

300 g extra špeciál
600 ml (3,5 % tuku)
3 PL
1 PL (10 g)
1 ks
1,5 bal.
Okrem toho na makové trubičky:
115 g
50 g celý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy dáme mlieko, olej, vaječný žĺtok, kryštálový a vanilkový cukor. Všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. Začneme pomaly miešať. Postupne po lyžiciach pridávame hladkú múku. Cesto musí byť dôkladne vymiešané, hladké bez hrudiek. Ideálne je nechať cesto postáť v chladničke 10-12 hodín.

  2. 2

    Dáme nahriať stroj na pečenie oblátok. Po nahriati môžeme začať piecť oblátky. Do stredu spodnej platne nalejeme 1 polievkovú lyžicu pripraveného cesta. Stroj zatvoríme a vrchnú platňu pritlačíme. Upečenú oblátku opatrne vyberieme, zaťažíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Trubičky: Do cesta na vianočné oblátky primiešame ešte 115 g cukru a 50 g maku. Pri pečení postupujeme rovnako ako pri vianočných oblátkach. Pri vyberaní oblátky zo stroja ju ihneď za horúca navinieme na pomocnú paličku a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

smejkad
Moja začala pred dvoma rokmi, veľmi som na ňu hrdá (až na večné chytanie vlasov 🙈)
smejkad
Moja začala v jedenástich, škoda že neviem pridať video a ešte väčšia, že momentálne ju to nebaví. Ale aj tak som na ňu veľmi hrdá 🙂❤️

Zaujímavé video z archívu TV Varecha