Vianočné oblátky
Vianočné oblátky

Chrumkavé bezlepkové vianočné oblátky bez vajec a mlieka videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, včera 17:00. Komerčný recept.

S bezlepkovou zmesou Liana Universal mix pripravíte chrumkavé a jemné vianočné oblátky. Neobsahujú mlieko, vajcia a podľa potreby ich môžete upiecť aj bez Zobraziť celý popisS bezlepkovou zmesou Liana Universal mix pripravíte chrumkavé a jemné vianočné oblátky. Neobsahujú mlieko, vajcia a podľa potreby ich môžete upiecť aj bez cukru či sladidiel. Čistý variant oblátok môžete jemne dochutiť štipkou škorice, ktorá ešte viac podčiarkne vianočnú atmosféru. Tieto oblátky sú ideálnym doplnkom na slávnostný stôl!

20
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
90 g
30 g
1/4 KL
štipka (alebo Vanilkový cukor)
2 KL (alebo xylitol, erytritol)
280-300 ml (podľa potreby aj viac)
1 PL
Na potretie formy:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do misky a ponorným mixérom ich vymiešame dohladka.

  2. 2

    Ak je cesto príliš husté, rozriedime ho pridaním vody. Konzistencia cesta má byť skôr redšia. Počas pečenia oblátok cesto môže zhustnúť, stačí, ak prilejeme trocha vody, premiešame a pokračujeme v pečení.

  3. 3

    Elektrický oblátkovač potrieme včelím voskom. Lyžičkou rovnomerne nalejeme cesto na rozohriatu platňu stroja (viď video).

  4. 4

    Pečieme niekoľko sekúnd: v prípade malých koliesok s priemerom 8 cm cca 30 sekúnd, pri veľkej oblátke s priemerom 18 cm cca 50 sekúnd. Ak je farba oblátok príliš tmavá alebo svetlá, upravíme teplotu na termostate a skrátime dĺžku pečenia.

  5. 5

    Upečené oblátky necháme vychladnúť, ideálne na mriežke, aby nezvlhli a zostali chrumkavé.

  6. 6

    Hotové oblátky podávame tradične s medom a cesnakom.

  7. 7

    1. Dobrý tip: Pre voňavé škoricové oblátky pridáme do cesta štipku škorice mletej Liana. Týmto jednoduchým krokom pripravíme oblátky, ktoré svojou vôňou a chuťou dokonale navodia vianočnú atmosféru.

  8. 8

    2. Dobrý tip: Oblátky je možné pripraviť aj bez cukru či sladidla. Pridaním cukru však dosiahneme tmavšiu farbu.

Diskusia k receptu