Vianočné oblátky fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 8. decembra 2011

Bez vianočných oblátok by to neboli Vianoce.

140 - 150 ks
porcií
10 minút
príprava
90 - 100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
1 l
100 g
2 ks
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si : do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor, cukor sa musí pustiť. Pridáme rozpustené maslo.

    Vianočné oblátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhej nádoby si pripravíme múku so žĺtkami a opatrne prilievame vlažné mlieko. Môžeme šľahať ručným el. šľahačom pri nízkych otáčkach. Cesto necháme cez noc odpočívať.

    Vianočné oblátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ráno si pripravíme formu na pečenie oblátok, cesto ešte premiešame, ako vidieť, cesto sa podobá palacinkovému cestu. ( Možno o trochu redšie )

    Vianočné oblátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je forma dostatočne vyhriata, skúsime prvú oblátku. Polievkovou lyžicou kladieme cesto na formu.

    Vianočné oblátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pritlačíme vrchnou časťou, chvíľku podržíme a oblátka je hotová.

    Vianočné oblátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové oblátky kladieme na rovný podnos, necháme ich vychladnúť a až studené môžeme baliť do mikroténových sáčkov.

    Vianočné oblátky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto prichutené medom a cesnakom nemôžu chýbať na našom vianočnom stole.

    Vianočné oblátky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Milujem oblátky :) Takto ich papáme aj my. Bohužiaľ, nemám formu na pečenie, tak ich kupujem, ale výhradne len domáce od babičiek na trhu.... veru, normálne "úzkoprofilový tovar" Som z BB a po oblátky chodím do Zvolena.
Ja sa chcem opytat ta muka je jeden liter alebo jeden kg .chcem ich skusit piec nakolko som si pozicala formu dufam ze sa mi podla tvojho receptu podaria dakujem.ps.mas ich samozrejme podarene :):)

Pridaj komentár k receptu: