Foto: mojack
... prečo vianočné? Jednoducho- je v nich to čo na Vianoce patrí...mak, orechy, hrozienka, vôňa škorice..
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
150 ml |
|
350 ml, vlažné , alebo acidofilné |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
Ďalej: | |
|
|
|
|
strúhaná |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rozpustené |
|
Na poretie: | |
1 ks |
|
1 pl |
|
rozpustené |
|
Postup
-
1
Pomocníčka- pekárnička- cesto vymiešala.
-
2
Vykysnuté prehnetiem a rozdelím na 3 časti.
-
3
Z každej časti urobím šúľok,
-
4
a rozdelím na 12 menších častí.
-
5
Rozvaľkám na ovál.( asi ako dlaň)
-
6
Šesť z nich potriem rozpusteným maslom.
-
7
Suroviny potrebné na náplň.Nie je uvedené množstvo. Kombinácia surovín môže byť ľubovoľná, nepridáva sa žiadna tekutina ....Kôra z citrona je nastrúhaná v maku.
-
8
Všetky makom natreté oválky posypem makom, cukrom a 5-6 ks hrozienka.
-
9
Druhým oválom to jednoducho prekryjem, ako je na obrázku a narežem. Nie až na kraj.Trochu pritlačím.Stočím. Ako je na obrázku č. 13. Upravím do rohlíka.Mám 6 ks.
-
10
Z daľšieho druhého šúľku urobím to isté ale posypem čokoládou , cukrom a orechami.
-
11
Preložím , narežem a mám daľšie 6 kusy.
-
12
To isté urobím aj z 3 šúľku cesta a mám posledné 6 ks.
-
13
Vyšlo mi 18 ks rohlíkov, ktoré natriem vajíčkom a mliekom. Posypem madľami a nechám vykysnúť.
-
14
Po upečení teplé potriem rozpusteným maslom.
-
15
A každý len chutnal ....a do večera neostalo nič.
Diskusia k receptu