Vianočné kysnuté rohlíčky (fotorecept)

Autor receptu: mojack

... prečo vianočné? Jednoducho- je v nich to čo na Vianoce patrí...mak, orechy, hrozienka, vôňa škorice..

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pomocníčka- pekárnička- cesto vymiešala.
  2. Vykysnuté prehnetiem a rozdelím na 3 časti.
  3. Z každej časti urobím šúľok,
  4. a rozdelím na 12 menších častí.
  5. Rozvaľkám na ovál.( asi ako dlaň)
  6. Šesť z nich potriem rozpusteným maslom.
  7. Suroviny potrebné na náplň.Nie je uvedené množstvo. Kombinácia surovín môže byť ľubovoľná, nepridáva sa žiadna tekutina ....Kôra z citrona je nastrúhaná v maku.
  8. Všetky makom natreté oválky posypem makom, cukrom a 5-6 ks hrozienka.
  9. Druhým oválom to jednoducho prekryjem, ako je na obrázku a narežem. Nie až na kraj.Trochu pritlačím.Stočím. Ako je na obrázku č. 13. Upravím do rohlíka.Mám 6 ks.
  10. Z daľšieho druhého šúľku urobím to isté ale posypem čokoládou , cukrom a orechami.
  11. Preložím , narežem a mám daľšie 6 kusy.
  12. To isté urobím aj z 3 šúľku cesta a mám posledné 6 ks.
  13. Vyšlo mi 18 ks rohlíkov, ktoré natriem vajíčkom a mliekom. Posypem madľami a nechám vykysnúť.
  14. Po upečení teplé potriem rozpusteným maslom.
  15. A každý len chutnal ....a do večera neostalo nič.