Vianočné kysnuté rohlíčky (fotorecept)
Autor receptu: mojack
... prečo vianočné? Jednoducho- je v nich to čo na Vianoce patrí...mak, orechy, hrozienka,
vôňa škorice..
Postup
- Pomocníčka- pekárnička- cesto vymiešala.
- Vykysnuté prehnetiem a rozdelím na 3 časti.
- Z každej časti urobím šúľok,
- a rozdelím na 12 menších častí.
- Rozvaľkám na ovál.( asi ako dlaň)
- Šesť z nich potriem rozpusteným maslom.
- Suroviny potrebné na náplň.Nie je uvedené množstvo. Kombinácia surovín môže byť ľubovoľná, nepridáva sa žiadna tekutina ....Kôra z citrona je nastrúhaná v maku.
- Všetky makom natreté oválky posypem makom, cukrom a 5-6 ks hrozienka.
- Druhým oválom to jednoducho prekryjem, ako je na obrázku a narežem. Nie až na kraj.Trochu pritlačím.Stočím. Ako je na obrázku č. 13. Upravím do rohlíka.Mám 6 ks.
- Z daľšieho druhého šúľku urobím to isté ale posypem čokoládou , cukrom a orechami.
- Preložím , narežem a mám daľšie 6 kusy.
- To isté urobím aj z 3 šúľku cesta a mám posledné 6 ks.
- Vyšlo mi 18 ks rohlíkov, ktoré natriem vajíčkom a mliekom. Posypem madľami a nechám vykysnúť.
- Po upečení teplé potriem rozpusteným maslom.
- A každý len chutnal ....a do večera neostalo nič.