Výborná, šťavnatá strecha, ktorá nakoniec aj dobre vyzerá :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 5 PL |
|
| 5 PL |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 1 dcl |
|
| 1 dcl |
|
| 1 PL |
|
| Krém: | |
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
| kúsok |
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si pripravíme piškótu, vylejeme na plech ( 30 x 40 cm ) vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 12 minút.
-
2
Po vychladnutí rozkrojíme na tri časti tak, aby stredná časť ostala trocha širšia.
-
3
Z uvedených surovín si vypracujeme plnku. Ak bude veľmi hustá, pridáme ešte vodu alebo rum.
-
4
Maslo si vymiešame s cukrom. Môj postreh - ja by som ten krém vôbec nedávala, priznám sa, ani ho tam necítiť :D Podľa mňa sa môže úplne vynechať prípadne potrieť piškótu džemom a tak navrstviť plnku.
-
5
Potrieme piškótu krémom, na stredný pás navrstvíme plnku a vyformujeme rukami kopček.
-
6
Dva bočné pásy pritlačíme, polejeme čokoládou, ozdobíme strúhaným kokosom alebo čím len chcete.
-
7
Necháme pár hodín stuhnúť a môžeme krájať. Krája sa výborne :)









Diskusia k receptu