Veterníčky fotorecept

susan1009 - fotkaSusan1009, Žilina, 2. apríla 2018 15:34
Ďalšie recepty »

Veterníčky (fotorecept)Foto: susan1009

Naše najobľúbenejšie koláčiky už som vyskúšala veľa receptov ale tento je najlepší podľa mňa.

55
porcií
20 min
na 250 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
2 dcl
1 dcl
štipka
170 g
5 ks
Plnka:
3 bal.
9 PL
1 l
250 g (Palmarin)
500 ml
Poleva:

Postup prípravy

  1. 1

    Vodu a olej dáte do hrnca variť, pridáte štipku soli. Keď začne voda vrieť, prisypete múku a uvaríte kašu. Kašu necháte vychladnúť a postupne primiešate vajcia. Ja som dala teraz 5 vajec a jeden žĺtok, lebo som mala malé vajíčka. Cesto musí byť také polotuhé.

  2. 2

    Vymiešané cesto dáte do cukrárskeho vrecka a nastriekate na plech veterníky. Plech som si vymazala a vysypala múkou. Z cesta mi vyšlo cca 55 veternikov striekala som menšie.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veterníky som piekla na 250 stupňov cca 15 min, potom som rúru stiahla na 200 stupňov a piekla ešte asi 5 minút.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým vám veterníky vychladnú pripravíte si plnku. Asi 8 dcl mlieka si dáte variť, pridáte cukor a vo zvyšnom mlieku rozmiešate pudingové prášky. Za stáleho miešania uvaríte hustý puding. Do teplého pudingu si zašľaháte mixérom Heru a necháte vychladiť. Vychladnutý puding som prešľahala mixérom.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plnenie si vyšľaháte aj šľahačku. Ja som mala rastlinnú, ktorú som naliala do misky a vyšľahala do tuha. Väčšinou dávam práškovú šľahačku a kto chce môže si dať aj čerstvú, záleží od vás. Veterníky si prekrojíte a naplníte.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najprv som nastriekala puding a potom šľahačku.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové veterniky som poliala polevou. Zmiešajte si práškový cukor s rumom na redšiu kašu. Môžte namočiť čiapočku veternika a priložiť. Ja som iba postriekala hotové veterniky.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Veterníky dám do chladničky ešte schladiť.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist