Foto: susan1009
Naše najobľúbenejšie koláčiky už som vyskúšala veľa receptov ale tento je najlepší podľa mňa.
porcií
na 250 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
2 dcl |
|
1 dcl |
|
štipka |
|
170 g |
|
5 ks |
|
Plnka: | |
3 bal. |
|
9 PL |
|
1 l |
|
250 g (Palmarin) |
|
500 ml |
|
Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vodu a olej dáte do hrnca variť, pridáte štipku soli. Keď začne voda vrieť, prisypete múku a uvaríte kašu. Kašu necháte vychladnúť a postupne primiešate vajcia. Ja som dala teraz 5 vajec a jeden žĺtok, lebo som mala malé vajíčka. Cesto musí byť také polotuhé.
- 2
Vymiešané cesto dáte do cukrárskeho vrecka a nastriekate na plech veterníky. Plech som si vymazala a vysypala múkou. Z cesta mi vyšlo cca 55 veternikov striekala som menšie.
- 3
Veterníky som piekla na 250 stupňov cca 15 min, potom som rúru stiahla na 200 stupňov a piekla ešte asi 5 minút.
- 4
Kým vám veterníky vychladnú pripravíte si plnku. Asi 8 dcl mlieka si dáte variť, pridáte cukor a vo zvyšnom mlieku rozmiešate pudingové prášky. Za stáleho miešania uvaríte hustý puding. Do teplého pudingu si zašľaháte mixérom Heru a necháte vychladiť. Vychladnutý puding som prešľahala mixérom.
- 5
Na plnenie si vyšľaháte aj šľahačku. Ja som mala rastlinnú, ktorú som naliala do misky a vyšľahala do tuha. Väčšinou dávam práškovú šľahačku a kto chce môže si dať aj čerstvú, záleží od vás. Veterníky si prekrojíte a naplníte.
- 6
Najprv som nastriekala puding a potom šľahačku.
- 7
Hotové veterniky som poliala polevou. Zmiešajte si práškový cukor s rumom na redšiu kašu. Môžte namočiť čiapočku veternika a priložiť. Ja som iba postriekala hotové veterniky.
- 8
Veterníky dám do chladničky ešte schladiť.
- 2
Veterniky zboznujem.len dufam,ze sa mi podaria take krasne ako tie tvoje.
Veterniky zboznujem.len dufam,ze sa mi podaria take krasne ako tie tvoje.