Veterníky
Veterníky

Veterníčky fotorecept

susan1009 - fotkasusan1009, 2. apríla 2018
Veterníčky (fotorecept)
Foto: susan1009

Naše najobľúbenejšie koláčiky už som vyskúšala veľa receptov ale tento je najlepší podľa mňa.

55
porcií
20 minút
na 250 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
2 dcl
1 dcl
štipka
170 g
5 ks
Plnka:
3 bal.
9 PL
1 l
250 g (Palmarin)
500 ml
Poleva:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vodu a olej dáte do hrnca variť, pridáte štipku soli. Keď začne voda vrieť, prisypete múku a uvaríte kašu. Kašu necháte vychladnúť a postupne primiešate vajcia. Ja som dala teraz 5 vajec a jeden žĺtok, lebo som mala malé vajíčka. Cesto musí byť také polotuhé.

  2. 2

    Vymiešané cesto dáte do cukrárskeho vrecka a nastriekate na plech veterníky. Plech som si vymazala a vysypala múkou. Z cesta mi vyšlo cca 55 veternikov striekala som menšie.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veterníky som piekla na 250 stupňov cca 15 min, potom som rúru stiahla na 200 stupňov a piekla ešte asi 5 minút.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým vám veterníky vychladnú pripravíte si plnku. Asi 8 dcl mlieka si dáte variť, pridáte cukor a vo zvyšnom mlieku rozmiešate pudingové prášky. Za stáleho miešania uvaríte hustý puding. Do teplého pudingu si zašľaháte mixérom Heru a necháte vychladiť. Vychladnutý puding som prešľahala mixérom.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plnenie si vyšľaháte aj šľahačku. Ja som mala rastlinnú, ktorú som naliala do misky a vyšľahala do tuha. Väčšinou dávam práškovú šľahačku a kto chce môže si dať aj čerstvú, záleží od vás. Veterníky si prekrojíte a naplníte.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najprv som nastriekala puding a potom šľahačku.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové veterniky som poliala polevou. Zmiešajte si práškový cukor s rumom na redšiu kašu. Môžte namočiť čiapočku veternika a priložiť. Ja som iba postriekala hotové veterniky.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Veterníky dám do chladničky ešte schladiť.

    Veterníčky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Najlepšie aj podľa môjho švagra. Vydarili sa Ti veľmi a určite aj tak chutili. Mne sa nie vždy podarí cesto. Tak ukladám a vyskúšam podľa tvojho receptu.
Mňa ho naučila až moja svokra naozaj je vynikajúce to cesto len treba odhadnúť aj hustotu cesta. To som odkukala od Adriany Polákovej v cukráreň lidla kde ona ukázala ako má cesto vyzerať tak aj podľa toho som tam dala viac vajec teraz lebo sa mi zdalo husté. Treba kuknúť.

Pridaj komentár k receptu: