Veterníky

Veterníčky (fotorecept)

Autor receptu: susan1009

Naše najobľúbenejšie koláčiky už som vyskúšala veľa receptov ale tento je najlepší podľa mňa.

55
porcií
20 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Vodu a olej dáte do hrnca variť, pridáte štipku soli. Keď začne voda vrieť, prisypete múku a uvaríte kašu. Kašu necháte vychladnúť a postupne primiešate vajcia. Ja som dala teraz 5 vajec a jeden žĺtok, lebo som mala malé vajíčka. Cesto musí byť také polotuhé.
  2. Vymiešané cesto dáte do cukrárskeho vrecka a nastriekate na plech veterníky. Plech som si vymazala a vysypala múkou. Z cesta mi vyšlo cca 55 veternikov striekala som menšie.
  3. Veterníky som piekla na 250 stupňov cca 15 min, potom som rúru stiahla na 200 stupňov a piekla ešte asi 5 minút.
  4. Kým vám veterníky vychladnú pripravíte si plnku. Asi 8 dcl mlieka si dáte variť, pridáte cukor a vo zvyšnom mlieku rozmiešate pudingové prášky. Za stáleho miešania uvaríte hustý puding. Do teplého pudingu si zašľaháte mixérom Heru a necháte vychladiť. Vychladnutý puding som prešľahala mixérom.
  5. Na plnenie si vyšľaháte aj šľahačku. Ja som mala rastlinnú, ktorú som naliala do misky a vyšľahala do tuha. Väčšinou dávam práškovú šľahačku a kto chce môže si dať aj čerstvú, záleží od vás. Veterníky si prekrojíte a naplníte.
  6. Najprv som nastriekala puding a potom šľahačku.
  7. Hotové veterniky som poliala polevou. Zmiešajte si práškový cukor s rumom na redšiu kašu. Môžte namočiť čiapočku veternika a priložiť. Ja som iba postriekala hotové veterniky.
  8. Veterníky dám do chladničky ešte schladiť.