Tvarohové venčeky
Venčeky z odpaľovaného cesta s tvarohovým krémom
Autor receptu: lavutara
30 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup- Cesto: Do vody v hrnci pridajte maslo a nechajte ho na plameni rozpustiť. Pridajte múku a za stáleho miešania vypracujte jednotné cesto.
- V miske rozmiešajte vajíčka so štipkou soli. Ešte teplé cesto začnite šľahať a postupne, po malých častiach pridávajte vajíčka. Vyšľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.
- Cesto preložte do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a na plech vystlaný papierom cesto nanášajte do tvaru venčeka. Rúru nastavte na teplotu 250 stupňov a pečte 10 minút (treba sledovať).
- Krém: Na krém stačí vyšľahať smotanu s tvarohom a cukrom.
- Upečené vychladnuté venčeky rozkrojte, naplňte krémom a sú pripravené na podávanie.
|