Tvarohové venčeky

Venčeky z odpaľovaného cesta s tvarohovým krémom

Autor receptu: lavutara

30 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do vody v hrnci pridajte maslo a nechajte ho na plameni rozpustiť. Pridajte múku a za stáleho miešania vypracujte jednotné cesto.
  2. V miske rozmiešajte vajíčka so štipkou soli. Ešte teplé cesto začnite šľahať a postupne, po malých častiach pridávajte vajíčka. Vyšľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.
  3. Cesto preložte do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a na plech vystlaný papierom cesto nanášajte do tvaru venčeka. Rúru nastavte na teplotu 250 stupňov a pečte 10 minút (treba sledovať).
  4. Krém: Na krém stačí vyšľahať smotanu s tvarohom a cukrom.
  5. Upečené vychladnuté venčeky rozkrojte, naplňte krémom a sú pripravené na podávanie.