Veľkonočný zajac

Veľkonočný smotanový zajac

Autor receptu: redakcia

Skúste si tento rok na Veľkú noc upiecť namiesto baránka zajačika.

1 ks
porcia
15 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 175 °C, formu na zajačika vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Hrozienka sparíme a namočíme do rumu alebo portského vína.
  2. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom postupne po jednom zašľahávame vajcia. Do vyšľahanej hmoty po častiach preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme smotanu, scedené hrozienka a premiešame.
  3. Cesto vylejeme do formy, malo by siahať asi centimeter pod jej okraj.
  4. Pečieme v predhriatej rúre asi 50 minút dozlatista. Zajačika vyberieme z rúry, zabalíme na chvíľu do vlhkej utierky, potom opatrne vyklopíme a necháme na mriežke vychladnúť.