Foto: enerrgizer
...všade sa pečie trošku ináč, každý používa trošku iné suroviny... všetky plnky, mäsové koláče, baby, syrky sú dobré, ale ten váš Zobraziť celý popis...všade sa pečie trošku ináč, každý používa trošku iné suroviny... všetky plnky, mäsové koláče, baby, syrky sú dobré, ale ten váš je vždy najlepší :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
10 ks |
|
500 g |
|
500 g |
|
15 ks celé |
|
zelená |
|
15 strúčikov fritovaný |
|
1-2 ks orestovaná |
|
|
|
|
|
10 PL |
|
|
|
10 g |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
...ako som už v nejakom recepte čítal, začneme včera :) nakrájame rožky na kocky a necháme ich do druhého dňa obschnúť. Celé strúčiky cesnaku som dal do oleja a na úplne slabučkom plyne som ich orestoval do svetlo hneda. Do oleja som pridal aj vetvičku rozmarínu...
-
2
...uvarenú údenú šunku som nakrájal na malé kocky 0,5x0,6 mm a premiešal som z mletým mäsom, môže byť bravčové, prípadne mix...ja som teraz použil morčacie. Pridal som k nakrájaným rožkom. Z vody, múky, cukru a droždia som si spravil kvások a pokiaľ sa on snažil skváskovatieť, ja som si nakrájal petržlenovú vňať, takú veľkú hrsť. Rozšľahal som vajcia, ochutil som ich nastrúhaným muškátovým orieškom a vlial som do nich kvások. Všetko som so všetkým dobre premiešal, pridal som nakrájané sušené paradajky, orestovanú nakrájanú cibuľu aj s olejom a nakrájaný fritovaný cesnak, dochutil som soľou a zahustil hrubou múkou...
-
3
...namastený plech som vysypal hrubou múkou, celú hmotu som pekne zarovnal a nechal podkysnúť takú hodinku, alebo 60 minút :) Keď vykyslo, vrch som natrel rozšľahaným vajíčkom a nechal ešte chvíľku odpočívať, len pokiaľ sa nevyhriala rúra...
-
4
...piekol som na 220°C asi 20 minút, potom som ubral na 180 a dopekal som ešte asi ďalších 30 minút, ale každý pozná tú svoju rúru najlepšie...
-
5
...a máme hotovo... podávame k šunke, cvikle s chrenom a ďalším sviatočným dobrotám... dobrú chuť :)
Diskusia k receptu