Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Veľkonočné rezy s tvarohovým krémom s vaječným likérom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 17. apríla 2022
Veľkonočné rezy s tvarohovým krémom s vaječným likérom
Foto: Kulinární studio MAFRA
18
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
100 g
80 g
1 bal.
80 g
40 g
Krém:
300 ml
100 g
60 g
100 ml
250 g
Navrch:
100 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami, zvyšným cukrom a s vanilkovým cukrom do peny. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame preosiatu múku a kakao. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť na papieri, ktorý potom opatrne z cesta zložíme a korpus vodorovne rozkrojíme.

  2. 2

    Krém: Z mlieka, cukru a múky uvaríme hustý krém, odstavíme ho z ohňa a prilejeme vaječný likér. Krém necháme vychladnúť a potom ho dôkladne vyšľaháme s tvarohom.

  3. 3

    Krém rozdelíme na dve časti. Jednu časť krému rozotrieme na povrch spodného korpusu a priklopíme druhým korpusom. Navrch rozotrieme zvyšný krém a dáme stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Potom na povrch rozotrieme rozpustenú čokoládovú polevu, a opäť dáme schladiť.

  5. 5

    Po stuhnutí nakrájame na rezy a dozdobíme cukrovými vajíčkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Sezónne jedlá, Veľkonočné špeciality, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha