Tvarohový zákusok

Veľkonočné rezy s tvarohovým krémom s vaječným likérom

Autor receptu: redakcia

18
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus: Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami, zvyšným cukrom a s vanilkovým cukrom do peny. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame preosiatu múku a kakao. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť na papieri, ktorý potom opatrne z cesta zložíme a korpus vodorovne rozkrojíme.
  2. Krém: Z mlieka, cukru a múky uvaríme hustý krém, odstavíme ho z ohňa a prilejeme vaječný likér. Krém necháme vychladnúť a potom ho dôkladne vyšľaháme s tvarohom.
  3. Krém rozdelíme na dve časti. Jednu časť krému rozotrieme na povrch spodného korpusu a priklopíme druhým korpusom. Navrch rozotrieme zvyšný krém a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Potom na povrch rozotrieme rozpustenú čokoládovú polevu, a opäť dáme schladiť.
  5. Po stuhnutí nakrájame na rezy a dozdobíme cukrovými vajíčkami.