Medovníky

Veľkonočné medovníčkové vajíčka

Autor receptu: littlesweets

Medovníčky plnené krémom z bielej čokolády. Zdobené pomocou embosovaného valčeka fondánom.

60
porcií
60 (+ odležanie cest minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame dokopy v kuchynskom robote a vymiesime cesto. Necháme odležať v chladničke približne 2 hodiny.
  2. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca pol centimetra a vykrajujeme tvar vajíčka alebo iné veľkonočné motívy. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medovníčky potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme asi 5 -10 minút pri teplote 200 °C. Upečené medovníčky necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. Bielu čokoládu rozpustíme na vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Mascarpone a smotanu vyšľaháme na krém. Do krému postupne vmiešame bielu čokoládu. Jednotlivé medovníčky potrieme plnkou a spojíme.
  4. Fondán vyvaľkáme na tenký plát a až následne použijeme ozdobný valček. Vykrojené tvary potrieme jemne zo zadnej časti vodou a položíme na medovníček. Jemne pritlačíme. Sušené maliny rozdrvíme a posypeme nimi okraje medovníčkov. A máme hotovo. Dobrú chuť prajem.
  5. Medovníčky je najlepšie nechať odležať v uzatvorenej nádobe v chladničke aspoň 1 deň, aby zmäkli.