Veľkonočné čokoládové vajíčka
Foto: archaa
40
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1/2 PL (alebo ľubovoľný likér) |
|
1/2 PL |
|
1 ks |
|
(na plnenie) |
|
Na ozdobu: | |
(alebo cukrová poleva) |
|
|
|
(alebo podľa fantázie) |
|
Postup
-
1
Maslo vymiešame s cukrom a vajcom do penista. Pridáme vanilkový cukor, kakao, mlieko, koňak a nakoniec múku. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme odpočinúť do chladničky. Na takú hodinku.
- 2
Cesto vyváľame na pomúčenej doske a vykrajujeme vajíčka. Pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180 stupňoch. Dĺžka pečenia závisí od každej rúry, ale približne treba piecť tých 10 minút.
- 3
Polovicu vychladnutých vajíčok ozdobíme polevou či už čokoládovou alebo cukrovou, veľkonočne ozdobíme podľa fantázie a necháme stuhnúť.
- 4
Stuhnuté spájame s druhou polovicou neozdobených vajíčok marhuľovým džemom.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeeem🙂