Drobné pečivo
Drobné pečivo

Veľkonočné čokoládové vajíčka

archaa - fotkaarchaa, 18. marca 2021
Veľkonočné čokoládové vajíčka
Foto: archaa
40
porcií
70 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
300 g
150 g
3 PL
1 ks
1/2 PL (alebo ľubovoľný likér)
1/2 PL
1 ks
 (na plnenie)
Na ozdobu:
 (alebo cukrová poleva)
 (alebo podľa fantázie)




Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s cukrom a vajcom do penista. Pridáme vanilkový cukor, kakao, mlieko, koňak a nakoniec múku. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme odpočinúť do chladničky. Na takú hodinku.

  2. 2

    Cesto vyváľame na pomúčenej doske a vykrajujeme vajíčka. Pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180 stupňoch. Dĺžka pečenia závisí od každej rúry, ale približne treba piecť tých 10 minút.

  3. 3

    Polovicu vychladnutých vajíčok ozdobíme polevou či už čokoládovou alebo cukrovou, veľkonočne ozdobíme podľa fantázie a necháme stuhnúť.

  4. 4

    Stuhnuté spájame s druhou polovicou neozdobených vajíčok marhuľovým džemom.

    Veľkonočné čokoládové vajíčka  - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Aktuální recept, krásné foto. Jsi šikulka, zdobení jako od Makové panenky!
1x archaa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia