Drobné pečivo
Veľkonočné čokoládové vajíčka
Autor receptu: archaa
40 porcií |
70 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Maslo vymiešame s cukrom a vajcom do penista. Pridáme vanilkový cukor, kakao, mlieko, koňak a nakoniec múku. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme odpočinúť do chladničky. Na takú hodinku.
- Cesto vyváľame na pomúčenej doske a vykrajujeme vajíčka. Pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180 stupňoch. Dĺžka pečenia závisí od každej rúry, ale približne treba piecť tých 10 minút.
- Polovicu vychladnutých vajíčok ozdobíme polevou či už čokoládovou alebo cukrovou, veľkonočne ozdobíme podľa fantázie a necháme stuhnúť.
- Stuhnuté spájame s druhou polovicou neozdobených vajíčok marhuľovým džemom.
|