Drobné pečivo

Veľkonočné čokoládové vajíčka

Autor receptu: archaa

40
porcií
70 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo vymiešame s cukrom a vajcom do penista. Pridáme vanilkový cukor, kakao, mlieko, koňak a nakoniec múku. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme odpočinúť do chladničky. Na takú hodinku.
  2. Cesto vyváľame na pomúčenej doske a vykrajujeme vajíčka. Pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180 stupňoch. Dĺžka pečenia závisí od každej rúry, ale približne treba piecť tých 10 minút.
  3. Polovicu vychladnutých vajíčok ozdobíme polevou či už čokoládovou alebo cukrovou, veľkonočne ozdobíme podľa fantázie a necháme stuhnúť.
  4. Stuhnuté spájame s druhou polovicou neozdobených vajíčok marhuľovým džemom.