Veľkonočná tlačenka (fotorecept)
Autor receptu: ekuricova
Tento recept robieva moja mama raz do roka, a to vždy len na Veľkú noc.
Šibačom vždy chutí.
Postup
- Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť. Cibuľu, vajcia a salám nakrájame na malé kocky, zmiešame s majonézou a zeleninou (Moravanka, Zámocká zmes, podľa chuti).
Pozor! Šťavu z konzervy nevylievame!
- Do šťavy z konzervy pridáme 3 dcl vody, zmiešame, tekutinu rozdelíme na dve časti.
Do jednej časti pridáme bujón podľa chuti a uvaríme. Necháme vychladnúť.
Do druhej časti pridáme potravinársku želatinu a pripravíme podľa návodu. Necháme vychladnúť.
- Všetko spolu zmiešame a zmes vylejeme do formy. Ja som naspodok formy dala mikroténové vrecko,aby sa mi ľahšie vyklápala. Dáme do chladničky stuhnúť.