príprava
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku a pridáme droždie, soľ, práškový cukor, strúhanú kôru z citróna, vajce, rozpustené maslo a vlažné mlieko.
- 2
Všetko dôkladne premiešame a ručne spracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny nádoby.
- 3
Posypeme múkou a prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť podľa potreby 60 – 90 minút.
- 4
Lekvár, hrozienka s rumom a škoricou premiešame tak, aby sa náplň dala rozotierať.
- 5
Cesto po vykysnutí ešte raz premiešame a preložíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme z neho 1,5 cm hrubý obdĺžnikový plát (asi 30 x 40 cm).
- 6
Cesto natrieme náplňou tak, aby nám po obvode ostal malý kúsok cesta. Cesto zrolujeme a spojíme tak, aby vznikol veniec.
- 7
Veniec preložíme do vopred vymazanej a vysypanej bábovkovej formy. Ponecháme ešte pol hodiny na teplom mieste a potom vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.
- 8
Po upečení veniec vyklopíme z formy a ešte teplý potrieme medom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu