Veľkonočná bábovka

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009
60-90 minút
príprava

Suroviny

450 g
50 g
30 g
250 ml
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku a pridáme droždie, soľ, práškový cukor, strúhanú kôru z citróna, vajce, rozpustené maslo a vlažné mlieko.

  2. 2

    Všetko dôkladne premiešame a ručne spracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny nádoby.

  3. 3

    Posypeme múkou a prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť podľa potreby 60 – 90 minút.

  4. 4

    Lekvár, hrozienka s rumom a škoricou premiešame tak, aby sa náplň dala rozotierať.

  5. 5

    Cesto po vykysnutí ešte raz premiešame a preložíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme z neho 1,5 cm hrubý obdĺžnikový plát (asi 30 x 40 cm).

  6. 6

    Cesto natrieme náplňou tak, aby nám po obvode ostal malý kúsok cesta. Cesto zrolujeme a spojíme tak, aby vznikol veniec.

  7. 7

    Veniec preložíme do vopred vymazanej a vysypanej bábovkovej formy. Ponecháme ešte pol hodiny na teplom mieste a potom vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.

  8. 8

    Po upečení veniec vyklopíme z formy a ešte teplý potrieme medom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia