Vegetariánsky (vegan) mexický guláš fotorecept
Foto: mitzy
Pre milovníkov lesného hodovania :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyjeme a očistíme zeleninu. Pokrájame na kocky, cibuľu a cesnak nadrobno.
-
2
Kukuricu a červenú fazuľu zlejeme.
-
3
Najprv na rozpálenom ohni podusíme cibuľu, až kým nevznikne mäkká kašička, primiešame červenú mletú papriku a premiešame. Pridáme postupne papriku zelenú, žltú aj červenú, cesnak, fazuľu červenú, bielu v paradajkovom náleve aj s nálevom, osolíme, okoreníme, posypeme čili a rozvárame. Potom pridáme paradajkový pretlak. Keď je treba, prilejeme cca pol litra vriacej vody. Pridáme zemiaky a varíme do zmäknutia. Na záver prisypeme kukuricu a povaríme ju, ale tak, aby ostala chrumkavá. Guláš odstavíme, dochutíme majoránom a podľa potreby koreníme.
-
4
Podávame s chlebom. Je to dobrota. Takže prajem dobrú chuť :)
V reštaurácii: "sme vegáni, môžeme si niečo objednať?"
" Áno, taxík" ;-)
:-D