Foto: sueclash
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g |
|
500 g |
|
2 strúčiky |
|
750 g |
|
3 stonky |
|
750 g |
|
500 g |
|
30 g |
|
1 a 1/2 l |
|
|
|
|
|
štipka |
|
2 PL |
|
1 zväzok |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajky prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť, stiahneme šupku a dužinu nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a na jemno nasekáme. Červenú repu umyjeme, ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Zelerové stonky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Bielu kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky.
- 2
Cibuľu podusíme na masle do sklovita. Pridáme zeleninu a asi 15 minút dusíme na miernom ohni. Prilejeme vývar, okoreníme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou a necháme ďalších 30 minút povariť.
- 3
Petržlenovú vňať umyjeme, nahrubo nasekáme a vmiešame do polievky. Polievku podávame s kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@monzet a @pacik , dakujem moc.. :-)