Milujem varene vino! Pila by som ho na litre - avsak vravia, ze je navykove :) akonahle udru chladnejsie dni, kupim flasu vina, zabehnem Zobraziť celý popisMilujem varene vino! Pila by som ho na litre - avsak vravia, ze je navykove :) akonahle udru chladnejsie dni, kupim flasu vina, zabehnem k bylinkarke po cerstve zasoby a rozohrejem ruru. Kto si, rovnako ako ja, nevie odpustit tuto lahodku, nech vyskusa moj recept.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ak nemame susene ovocie, jednoducho staci kupit/zohnat bio pomarance a bio jablka - proste nestriekane, nakrajat ich na tenke platky a susit niekolko hodin na peciacom papieri v rure na najnizsom stupni - ruru drzime pootvorenu vareskou. Ta vona je neuveritelna! Kto chce, pouzije slniecko, radiator, susicku.... ja mam tmavy a vlhky byt, a nezbednu macku, takze rura je pre mna volba cislo 1. :)
- 2
Vino vlejeme do kastrolu a vhodime vsetky ingrediencie okrem medu. Varime - pomaly pod pokrievkou - asi 10 min. Podavame osladene medom. Mnozstvo ingrediencii si samozrejme, moze kazdy prisposobit.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Každopádne tie príchute sú zaujímavé, je dobré tiež vedieť že muškátový oriešok v takom množstve ako je tu uvedené môže mať pre niekoho FATÁLNE DÔSLEDKY!
Na jednu fľašu sladšieho vína ide pol šálky medu, hrsť sušených čerešní, brusníc, hrozienok, mandlí a lyžica zázvoru, kardamónu, klinčekov a muškátového orieška.:) Tvoja verzia sa mi však páči viac, nie je tak prekombinovaná koreninami.:D