Varené víno z Winterfellu

Autor receptu: warisiss

Milujem varene vino! Pila by som ho na litre - avsak vravia, ze je navykove :) akonahle udru chladnejsie dni, kupim flasu vina, zabehnem k bylinkarke po cerstve zasoby a rozohrejem ruru. Kto si, rovnako ako ja, nevie odpustit tuto lahodku, nech vyskusa moj recept.

5
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ak nemame susene ovocie, jednoducho staci kupit/zohnat bio pomarance a bio jablka - proste nestriekane, nakrajat ich na tenke platky a susit niekolko hodin na peciacom papieri v rure na najnizsom stupni - ruru drzime pootvorenu vareskou. Ta vona je neuveritelna! Kto chce, pouzije slniecko, radiator, susicku.... ja mam tmavy a vlhky byt, a nezbednu macku, takze rura je pre mna volba cislo 1. :)
  2. Vino vlejeme do kastrolu a vhodime vsetky ingrediencie okrem medu. Varime - pomaly pod pokrievkou - asi 10 min. Podavame osladene medom. Mnozstvo ingrediencii si samozrejme, moze kazdy prisposobit.