Foto: adkas
Priprava guliek je velmi jednoducha a zvladne ju aj male dieta. V povodnom recepte su obalene iba v kokose, ale ja som zopar Zobraziť celý popisPriprava guliek je velmi jednoducha a zvladne ju aj male dieta. V povodnom recepte su obalene iba v kokose, ale ja som zopar aj ocokoladkovala:). Su vyborne oba druhy. Je uz len na vas, pre aku konecnu upravu sa rozhodnete. Robila som iba z polovicnej davky a vyslo mi 12 vacsich guliciek, tie su obalene v kokose a 15 mensich guliek, tie su potiahnute mliecnou cokoladou. Ak vezmeme do uvahy, ze som robila z polovicnej davky, tak zda sa mi to celkom slusne mnozstvo . Nech sa paci, tu je recept:
porcií
príprava
Suroviny
180 g ( napr. Zlate oblatky Opavia a pod.) |
|
50 g (makke) |
|
150 g |
|
1 ks a stava z jedneho vacsieho pamaranca |
|
Na obalovanie: | |
100 g prip. cokolada na polevu |
|
Postup
-
1
mnozstvo uvedenych surovin je na polovicnu davku . napolitanky postruhame na struhadle ( nevadi , ak zostanu trosku vacsie kusky)
-
2
pridame zmakknute maslo, koru a stavu z pomaranca a dobre zmiesame suroviny, kym sa spoja . Vzniknutu masu dame na 1/2 hod do chladnicky, aby trochu zatuhla. ( ja som nedavala, mala som tu masu taku, ze som mohla hned formovat gulky)
-
3
Z masy formujeme gulky vo velkosti vlasskeho orecha, ktore obalujeme v struhanom kokose alebo polejeme cokoladovou polevou. Pred polievanim je dobre dat gulky opat do chladnicky schladit. Lepsie sa potom s nimi pracuje.
-
4
ocokoladovane nechame stuhnut na mriezke
-
5
Ulozime do papierovych kosickov. Drzime ich v chladnicke v uzatvorenej doze.
Diskusia k receptu