Vanilkové fánky
Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 1. februára 2015
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 1. februára 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do múky pridáme maslo, žĺtky, kyslú smotanu, práškový cukor, štipku soli a rum. Cesto dobre vymiesime.
- 2
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky alebo štvorce a v strede narežeme.
- 3
Fánky vložíme do rozpáleného oleja a vyprážame z obidvoch strán. Vypražené fánky necháme odkvapkať na obrúsku a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Redakcia