Vanilkové drobné pečivo

Vanilkové dukáty

Autor receptu: redakcia

30 ks
porcií
40 (+ odležanie) minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vanilkové struky rozrežeme a vyškrabeme dreň. Maslo nakrájame na malé kúsky a necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ho vymiešame dopenista spolu s cukrom, vajcom a dreňou vyškrabanou z vanilkových strukov. Pridáme preosiatu múku s jedlou sódou a medom a dobre premiešame. Cesto necháme zabalené v potravinovej fólii odležať v chladničke asi hodinu.
  2. Odležané cesto rozdelíme na 30 dielov a z každého vytvarujeme guľôčku. Guľôčky cesta rozložíme na plechy vy stlané papierom na pečenie a dlaňou mierne roztlačíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút. Po upečení zložíme z plechu aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  3. Poleva: Z preosiateho cukru, citrónovej šťavy a horúcej vody vymiešame hladkú, lesklú polevu. Povrch keksíkov namáčame do polevy. Skôr ako zaschne, posypeme povrch sušenou mletou vanilkou.