Foto: majki555
Ja si velku noc vzdy spajam s babickynim velkonocnym barankom. Neviem, preco sa to tak vola,lebo tvar baranka to nema,ani odkial mala babicka recept Zobraziť celý popisJa si velku noc vzdy spajam s babickynim velkonocnym barankom. Neviem, preco sa to tak vola,lebo tvar baranka to nema,ani odkial mala babicka recept :-) Ale chuti vyborne, my si velku noc bez neho nevieme predstavit.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy dame rozbite vajicka, pridame na kocky nakrajane zemle,klobasu,sol, cierne korenie, petrelkovu vnat a pazitku. Vsetko spolu zmiesame, iba volne varechou, pokym sa zmes neprepoji, nechame chvilu postat,aby trochu zmakli zemle. Neodporucam miesat mixerom, lebo vysledny efekt je iny. Raz som skusala, ale podobalo sa to skor na prazenicu :-(
- 2
Vylejeme do babovkovej formy,ktoru predtym vymastime olejom a posypeme struhankou. Kto ma remosku, moze piect v remoske,aj tam je vyborna. Pecieme asi 30-40 minut,aby zmes jemne zruzovela,asi na 170-180 st. Krajame na trojuholnicky,ako tortu. Podavame so zemiakovym salatom a udeninou.
- 3
Dobru chut!
- 4
(na obrazku je iba maly baranok z 8 vajec)
- 2
0,15 x 8 = 1,2 rožka na 8 vajec