Vajcový veľkonočný baránok

majki555 - fotkamajki555, 20. apríla 2014
Vajcový veľkonočný baránok
Foto: majki555

Ja si velku noc vzdy spajam s babickynim velkonocnym barankom. Neviem, preco sa to tak vola,lebo tvar baranka to nema,ani odkial mala babicka recept Zobraziť celý popisJa si velku noc vzdy spajam s babickynim velkonocnym barankom. Neviem, preco sa to tak vola,lebo tvar baranka to nema,ani odkial mala babicka recept :-) Ale chuti vyborne, my si velku noc bez neho nevieme predstavit.

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

20 ks
3 ks
1  nožička alebo od oka (alebo údené mäso)




Postup

  1. 1

    Do misy dame rozbite vajicka, pridame na kocky nakrajane zemle,klobasu,sol, cierne korenie, petrelkovu vnat a pazitku. Vsetko spolu zmiesame, iba volne varechou, pokym sa zmes neprepoji, nechame chvilu postat,aby trochu zmakli zemle. Neodporucam miesat mixerom, lebo vysledny efekt je iny. Raz som skusala, ale podobalo sa to skor na prazenicu :-(

  2. 2

    Vylejeme do babovkovej formy,ktoru predtym vymastime olejom a posypeme struhankou. Kto ma remosku, moze piect v remoske,aj tam je vyborna. Pecieme asi 30-40 minut,aby zmes jemne zruzovela,asi na 170-180 st. Krajame na trojuholnicky,ako tortu. Podavame so zemiakovym salatom a udeninou.

    Vajcový veľkonočný baránok - obrázok 2
  3. 3

    Dobru chut!

    Vajcový veľkonočný baránok - obrázok 3
  4. 4

    (na obrazku je iba maly baranok z 8 vajec)

    Vajcový veľkonočný baránok - obrázok 4

Diskusia k receptu

olinecka
Rozumiem receptu,ale mi chyba barančekova hlava.Či zle pozeram na foto?
medovnicek
niečo podobné zvykne robiť svokra a ona to zasa volá "stracené kura", tiež tam nejde žiadne kuracie mäso, preto netuším prečo tú plnku tak volá, ale je jedno ako sa jedlo nazýva, hlavne, že je chutné:):):)
valeri
zaujalo ma to, určite vyskúšam, aj keď je už po Veľkej noci
martakv
Aj mne sa recept páči, chcela by som vyskúšať z menšej dávky, len sa chcem spýtať, že koľko rožkov dávaš na tých 8 vajec? V surovinách máš uvedené 20 vajec a 3 rožky, tak neviem, koľko rožkov na 8 vajec? 1? alebo viac? Ďakujem za odpoveď.
motyka
@majki555 - prosím aj ja uverejní koľko rožkov je možné dať na tých o vajec ? Chcela by som vyskúšať, ale škoda by bolo vyhodiť, keby mi to nevyšlo. Ďakujem, myslím, že aj za iné varecháčky.
motyka
Ospravedlňujem sa , tam som myslela 8 vajec nie o. Dík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia