Hľadala som všade nejaký dobrý recept na vafle, pretože ten môj overený som niekde zapatrošila a už sa k nemu neviem dostať. Skúsila som Zobraziť celý popisHľadala som všade nejaký dobrý recept na vafle, pretože ten môj overený som niekde zapatrošila a už sa k nemu neviem dostať. Skúsila som ich už množstvo a toto je jeden z nich. Nie je zlý, ale tie moje vafle to opäť neboli. No keďže od Nigelly sa iné ako dobrota ani čakať nedá, pridávam na varechu jej recept.
Suroviny
245 g |
|
375 ml |
|
3 ks |
|
2 čajové lyžičky |
|
2 polievkové lyžice |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
2 polievkové lyžice |
|
Postup
-
1
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka vymiešame s cukrom. Naberieme dve poriadne lyžice masla a dáme ho roztopiť do mikrovlnky. Pridáme k žĺtkam a zašľaháme. Prilejeme mlieko a opatrne prešľaháme znova.
- 2
V ďalšej miske si zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou. K sypkej zmesi prilejeme tekutú zmes a vymiešame na také stredne husté cesto.
- 3
V tretej miske si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a už len ručne pridáme k cestu, aby bolo nadýchanejšie.
- 4
Vaflovač prebehnem naolejovanou maslovačkou, aby sa mi vafle nelepili, no netreba to robiť pred každou jednou vaflou, pretože cesto má dobrú nelepivú konzistenciu. Ja mám vaflovač v tvare kvetiny a tam mi stačí nabrať 2 plastové naberačky na ryžu/zmrzlinu a je to akurát.
- 5
Na chrumkavé vafle používam trik. Vaflu klasicky upečiem. Vaflovač otvorím a normálne vaflu otočím tak, ako keď obraciame napr. palacinky a znova dám zapiecť akoby z druhej strany, napriek tomu, že vaflovač je obojstranný. Vyberiem na tanier a robím ďalšie kúsky. Pred podávaním ich znova už hotové strčím do vaflovača a nechám chvíľu zapiecť. Pri takomto postupe je jedno, aký recept na vafle používam, lebo chrumkavé sú vždy.
- 6
Ja na ozdobu používam kompótové jahody či mandarínky, poprípade domáci džem. Navrch nastriekam šľahačku a polejem roztopenou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu