Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 9. septembra 2022

Super jednoduchý a rýchly koláčik, ktorý si zamilujete. Kombinácia tvaroh, lekvár a čokoláda je jednoducho fantastická! 😍 Príprava vám zaberie naozaj len Zobraziť celý popisSuper jednoduchý a rýchly koláčik, ktorý si zamilujete. Kombinácia tvaroh, lekvár a čokoláda je jednoducho fantastická! 😍 Príprava vám zaberie naozaj len pár minút a výsledok stojí za to.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/09/uzasny-kremovy-tvarohovy-kolacik-s.html?m=1

20-25 minút
na 190 °C
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
300 g
125 g
125 g
1 Ks
z 1/2  citróna
1/2  bal.
troška
Plnka:
1 kg
100 g
150 g
1 bal.
1 bal. v prášku (38 g)
Navrch:
 (alebo iný)




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme 20 minút postáť. Medzitým dohladka vymiešame tvaroh, jogurt, cukor a pudingový prášok. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na trochu väčšie než je veľkosť plechu. Cesto položíme na plech s papierom, popicháme vidličkou a rovnomerne rozdelíme tvarohovú plnku. Koláč pečieme vo vopred zohriatej rúre na 190 °C cca 20-25 minút. Na vychladnutý koláč natrieme hrubú vrstvu lekváru a následne polejeme čokoládovou polevou.

  2. 2

    Koláčik chutí fantasticky. Je krémový, krehký a vďaka jahodovému lekváru má kyselkavú príchuť a nie je vôbec presladený😊 Hodí sa aj pre návštevu, alebo na sviatky či oslavu. Prajem dobrú chuť !

    Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný receptík, tvarohové já také ráda, na to lekvár a čokopoleva krásně ladí nejen oku, ale i chuti. Mohu oči nechat na tvých rukách, když vyvaluješ těsto! Jsi šikulka! Prosím, rozměr plechu by byl milý, děkuji. Krásná práce!!
cesminaz
Dakujem velmi krásne všetkým za nahliadnutie a milé komentíky🥰 Som velmi rada, že sa koláčik páči. Koláč je naozaj výborný, vrelo odporúčam. Takto skombinovať koláč ma napadlo vdaka jednej sladkosti, ktorú u nás predávajú v obchodoch. Volá sa Túró Rudi, ale je ich aj viac podobných🙂 Je to vlastne chladená tvarohová tyčinka/rolka s lekvárom uprostred a obalená v čokoláde.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia