Upečená dobrá nálada
Autor receptu: pumaamravec
Jedlo, ktoré si robievam na zlepšenie nálady lebo tie chute
su úžasné. Uplne sa prepoja. Keď sa mi niečo nepodarí v
práci napríklad, poviem si nevadí, upečem si toto a hneď
som ako predtým vysmiata.:)
1 porcia |
10 minút príprava |
40 minút na 175 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme domäkka, vychladíme a nakrájame. Cesnak nakrájame nadrobno a cibule na štvrťky a rozdelíme vrstvy.
- Cibuľu, cesnak, zemiaky, kari, soľ, olivový olej a vývar zmiešame a dáme dusiť v jenskom skle na 20 minút pri 175 ºC. Potom pridáme olivy, kapary, 1PL nálevu z kapár a vrátime do rúry na ďalších 20 minút. Vytiahneme, dáme na tanier, pridáme sušené rajčiny a podávame.