Upečená dobrá nálada

Autor receptu: pumaamravec

Jedlo, ktoré si robievam na zlepšenie nálady lebo tie chute su úžasné. Uplne sa prepoja. Keď sa mi niečo nepodarí v práci napríklad, poviem si nevadí, upečem si toto a hneď som ako predtým vysmiata.:)

1
porcia
10 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Postup

  1. Zemiaky uvaríme domäkka, vychladíme a nakrájame. Cesnak nakrájame nadrobno a cibule na štvrťky a rozdelíme vrstvy.
  2. Cibuľu, cesnak, zemiaky, kari, soľ, olivový olej a vývar zmiešame a dáme dusiť v jenskom skle na 20 minút pri 175 ºC. Potom pridáme olivy, kapary, 1PL nálevu z kapár a vrátime do rúry na ďalších 20 minút. Vytiahneme, dáme na tanier, pridáme sušené rajčiny a podávame.