Úliky ( fotorecept )

mariaklara - fotkamariaklara, 16. decembra 2010

Je veľa receptov podobných tomuto, ja keď ho robím, vždy si spomeniem na moju krstnú mamu, (bohužiaľ už nieje medzi nami,) mám ho od Zobraziť celý popisJe veľa receptov podobných tomuto, ja keď ho robím, vždy si spomeniem na moju krstnú mamu, (bohužiaľ už nieje medzi nami,) mám ho od nej. Robievam ho každé Vianoce.

90 minút
príprava

Suroviny

250 g
200 g
3 celé
4 PL
1 ks
125 g
2 PL
30 g
150 g
39 ks




Postup

  1. 1

    Mleté orechy, práškový cukor a 1 celé vajce spolu zmiesime.

  2. 2

    Robíme malé guľky, ktoré obalujeme v práškovom cukre, úlik vysypeme tiež práškovým cukrom a guľku doň vtlačíme ,aby bol v strede prázdny priestor, ktorý po vyschnutí budeme plniť plnkou. Vyklopíme s formičky, hotové úliky necháme do druhého dňa na podložke vyschnúť. (39 ks)

  3. 3

    Plnku si pripravíme: 2 celé vajcia, 4 PL práškového cukru a 1 vanilkový cukor šľaháme nad parou asi 20 min. do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Zvlášť si vymiešame maslo a spojíme s vychladnutou masou. Do úliku si dáme opatrne opakom malej lyžičky trošku džemu, potom dáme plnku do úliku a piškótu pritlačíme o úlik.

    Úliky ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Rozpustíme čokoládu s cerou, úliky omáčame do polevy a necháme stuhnúť.

    Úliky ( fotorecept ) - obrázok 4

Diskusia k receptu

emica
to surove vajicko by som tam nedavala uz len za to ze sa to moze rychloskaziti ked cukor je konzervant pisemsi dokk
tati2008
Nie je pravda,ze sa skazia kvoli vajicku.Trvanlivost maju dlhu(bez plnky),ja ich pripravujem aj niekolko dni vopred a plnim podla potreby.U nas ich tiez robime dlhe roky,nedavame ziaden dzem,len krem.Ja som uz dala do spice vajecny liker a potom cok.plnku a namacala v poleve bielej alebo tmavej.
helca103
tiež som ich často robila a nikdy sa nepokazili presne ako Ty @tati2008 aj ten vajčák je fajn, ale moje formičky som požičala a zabudli sa mi vrátiť.
alexdidi
Pripájam sa k tomu, že sa nepokazia, tiež ich robím už roky a tiež nedávam džem. Sú to výborné koláčiky.
jarunka
Jedla so uz taketo dobroty. Su vinikajuce. Ja ich nerobim, lebo nemam formicky.
coldbery
tiež robím úliky
ako ty a do cesta dávam jedno vajce ...neviem s čím iným by som to spojila...veď práve to vajíčko pekne drží a schne....sú mňamkové a deti sa idu potrhať za nimi.....♥
jozka2
nadherne milujem ich robit na vianoce s obmenou plniek




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia