Údený pokrm starej mamy

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.
  2. Nakrájané mäso dáme do hrnca s vodou a privedieme do varu. Keď je mäso napoly mäkké, pridáme nakrájané zemiaky, nastrúhaný mangold, nasekanú cibuľu a paradajky.
  3. Sušené huby namočíme do vody, precedíme a vložíme k mäsu. Ochutíme nasekaným cesnakom, mletou červenou paprikou, soľou a mletým čiernym korením.
  4. Medzitým zelené papriky opečieme, olúpeme, rozpolíme a zbavíme semien.
  5. Mäso i zeleninu tesne pred dovarením preložíme do hlinenej nádoby a polejeme šťavou z výpeku. Navrch uložíme opečené rozpolené papriky a zalejeme kyslou smotanou.
  6. Nádobu prikryjeme pergamenovým papierom a previažme hrubou niťou. V predhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 180 oC. Podávame teplé.