Údený pokrm starej mamy
Autor receptu: redakcia
Postup- Údené bravčové stehno
a údené kurča uvaríme, precedíme,
vykostíme a nakrájame
na menšie kusy.
- Nakrájané
mäso dáme do hrnca
s vodou a privedieme do
varu. Keď je mäso napoly
mäkké, pridáme nakrájané
zemiaky, nastrúhaný mangold,
nasekanú cibuľu a paradajky.
- Sušené huby namočíme
do vody, precedíme
a vložíme k mäsu. Ochutíme
nasekaným cesnakom,
mletou červenou paprikou,
soľou a mletým čiernym
korením.
- Medzitým zelené
papriky opečieme, olúpeme,
rozpolíme a zbavíme semien.
- Mäso i zeleninu tesne pred
dovarením preložíme do hlinenej
nádoby a polejeme šťavou
z výpeku. Navrch uložíme
opečené rozpolené papriky
a zalejeme kyslou smotanou.
- Nádobu prikryjeme
pergamenovým papierom
a previažme hrubou niťou.
V predhriatej rúre pečieme
20 minút pri teplote 180 oC.
Podávame teplé.
|