Slaný koláč
Tvarohový quiche s hráškom a cuketou
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
35 minút na 175 °C |
Postup- Cesto: Tuhé studené maslo nakrájame na malé kocky, zmiešame s vajíčkom, postupne pridávame múku a soľ. Vypracujeme
hladké cesto. Cesto odložíme na chvíľu do chladničky
stuhnúť.
- Potom cesto vyvaľkáme natenko a vyložíme ním pripravenú okrúhlu formu na pečenie (priemer 26 cm). Okraje
zrežeme. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 15 minút do rúry
predhriatej na 175 °C.
- Tvaroh zmiešame so smotanou
a s vajíčkami, pridáme nasekané lístky mäty, hrášok, osolíme, okoreníme. Zmes nalejeme na predpečené cesto (môže by
ešte teplé, nemusí byť vychladnuté). Navrch rozložíme na kolieska nakrájanú cuketu, trošku ju zatlačíme do plnky. Pečieme asi
20 minút pri 175 °C. Podávame teplé alebo ako studenú
pochúťku.
|