Tvarohový koláč

Tvarohový mrkváč

Autor receptu: ailuj82

Výborný, šťavnatý a nie moc sladký.* Inšpirácia zo stránky @furt v kuchyni

20
porcií
40 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Cesto odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Plnka: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. V druhej miske zmiešame tvaroh, žĺtky, cukor, jogurt, Zlatý klas, vanilkovú pastu a opatrne zamiešame vyšľahaný sneh.
  3. Cesto rozdelíme na polovice a jednu vyvaľkáme na pomúčenej doske. Opatrne prenesieme na plech potrený maslom a dáme piecť na 20 minút.
  4. Predpečené cesto potrieme malinovým džemom a opatrne nalejeme pripravenú plnku. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta a upečieme.
  5. Krájame vychladnutý.