Tvarohový koláč
Tvarohový mrkváč
Autor receptu: ailuj82
Výborný, šťavnatý a nie moc sladký.* Inšpirácia zo stránky @furt v kuchyni
20 porcií |
40 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup
- Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Cesto odložíme na hodinu do chladničky.
- Plnka: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh.
V druhej miske zmiešame tvaroh, žĺtky, cukor, jogurt, Zlatý klas, vanilkovú pastu a opatrne zamiešame vyšľahaný sneh.
- Cesto rozdelíme na polovice a jednu vyvaľkáme na pomúčenej doske. Opatrne prenesieme na plech potrený maslom a dáme piecť na 20 minút.
- Predpečené cesto potrieme malinovým džemom a opatrne nalejeme pripravenú plnku. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta a upečieme.
- Krájame vychladnutý.