Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím - cheesecake videorecept
Skvelý pečený cheesecake s
bobuľovým ovocím, na ktorom si
pochutná každý, kto ma rád tvaroh a
lahodnú chuť ovocia.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=AhYg3snN45I
porcií
príprava
na 140 °C
Foto: lukas1983
Suroviny
Sušienkový korpus: | |
200 g |
|
120 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
40 g |
|
280 g |
|
1 ks |
|
z 1 citróna |
|
3 ks |
|
250 g |
|
Ovocná poleva: | |
375 g |
|
100 g |
|
1/2 ks |
|
2 PL (do ovocia) |
|
2 ČL |
|
2 ČL (na rozmiešanie škrobu) |
|
Postup
-
1
Totrovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov.
- 2
Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim rozpustené maslo. Sušienkovú zmes vložíme do tortovej formy a utlačíme po celej forme vrátane bokov.
- 3
Plnka: Do misky vložíme tvaroh a krátko pomixujeme. Pridáme múku a znovu krátko pomixujeme. Ďalej pridáme kryštálový cukor, zrniečka z vanilkového struku, nastrúhanú citrónovú kôru a znovu krátko mixujeme. Postupne pridáme vajcia izbovej teploty a mixujeme. (Plnku nemixujeme dlho preto, aby sa do nej nedostalo veľa vzduchu a pri pečení nepopraskala.) Nakoniec pridáme čučoriedky a ručne premiešame.
- 4
Tvarohovú hmotu vložíme do formy na sušienkový korpus a pečieme 70 minút pri teplote 140 °C.
- 5
Po dopečení otvoríme rúru na cca 20 cm a necháme koláč odpočívať 2 hodiny vo vypnutej rúre. Po 2 hodinách vložíme koláč do chladničky na ďalšie 4 hodiny.
- 6
Polevu na koláč pripravíme zmiešaním 125 g bobuľového ovocia, kryštálového cukru, zrniečok z vanilkového struku a 2 lyžíc vody. Privedieme do varu a varíme 5 minút. Potom pridáme zvyšných 250 g ovocia a znovu privedieme do varu. Nakoniec zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali s 2 lyžičkami vody.
- 7
Jemne vychladenú polevu nalejeme na koláč.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem 😊
Prečo je video v angličtine? My starší vieme len slovensky. :-)
Podľa prekladového slovníka sobjemová jednotka tbsp je polievková lyžica alebo za plnú lyzicu. Pustila som to anglické video a tam bola napísaná táto skratka pri pridávaní vody do ovocia na konci viea.
Takže treba opraviť 2 čl na 2 PL vody v texte prípravy,, konkrétne v bode 6.
Lyžička sa myslí kávová alebo čajová lyžička, nikdy nie polievková lyžica !!!
prečítajte si toto:
www.euphema.sk/ako-varit-a-piect-po-anglicky/...
Do omáčky sa k ovociu najprv pridávajú 2 PL vody (2 tbsp - tablespoon). Na rozmiešanie škrobu sa použijú 2 malé lyžičky (2 tsp - teaspoon) vody - tento údaj sme doplnili do rozpisu surovín.
Aké nsi dala čučoriedky do náplne? Mrazené alebo čerstvé? Ja mám v mrazničke už začaté vrecko čučoriedok. Mám ich rozmraziť alebo použiť zmrazené? Ďakujem za odpoveď, pekný deň prajem všetkým.
Ďakujem, teraz môžem už piecť.
Upiekla som to k vcerajším meninám vnušky, všetkým doma chutí:
Moja tortová forma mala priemer 22 cm, takže plnka je nišia, ale to nevadí. Nikto na okolí, ani suseda nemala formu o priemere 20 cm. Vnučka je Veronika, pracuje usilovne home offis pre firmu v Amsterdame.