Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím - cheesecake videorecept

lukas1983 - fotkalukas1983, 20. januára 2021
Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím - cheesecake (videorecept)
Foto: lukas1983

Skvelý pečený cheesecake s bobuľovým ovocím, na ktorom si pochutná každý, kto ma rád tvaroh a lahodnú chuť ovocia.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=AhYg3snN45I

12
porcií
25 minút
príprava
70 minút
na 140 °C

Videopostup

Suroviny

Sušienkový korpus:
200 g
120 g
Plnka:
500 g
40 g
280 g
1 ks
z 1 citróna
3 ks
250 g
Ovocná poleva:
375 g
100 g
1/2 ks
2 PL (do ovocia)
2 ČL
2 ČL (na rozmiešanie škrobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Totrovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov.

  2. 2

    Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim rozpustené maslo. Sušienkovú zmes vložíme do tortovej formy a utlačíme po celej forme vrátane bokov.

  3. 3

    Plnka: Do misky vložíme tvaroh a krátko pomixujeme. Pridáme múku a znovu krátko pomixujeme. Ďalej pridáme kryštálový cukor, zrniečka z vanilkového struku, nastrúhanú citrónovú kôru a znovu krátko mixujeme. Postupne pridáme vajcia izbovej teploty a mixujeme. (Plnku nemixujeme dlho preto, aby sa do nej nedostalo veľa vzduchu a pri pečení nepopraskala.) Nakoniec pridáme čučoriedky a ručne premiešame.

  4. 4

    Tvarohovú hmotu vložíme do formy na sušienkový korpus a pečieme 70 minút pri teplote 140 °C.

  5. 5

    Po dopečení otvoríme rúru na cca 20 cm a necháme koláč odpočívať 2 hodiny vo vypnutej rúre. Po 2 hodinách vložíme koláč do chladničky na ďalšie 4 hodiny.

  6. 6

    Polevu na koláč pripravíme zmiešaním 125 g bobuľového ovocia, kryštálového cukru, zrniečok z vanilkového struku a 2 lyžíc vody. Privedieme do varu a varíme 5 minút. Potom pridáme zvyšných 250 g ovocia a znovu privedieme do varu. Nakoniec zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali s 2 lyžičkami vody.

  7. 7

    Jemne vychladenú polevu nalejeme na koláč.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

marienka44
V recepte vidím rozpor: v rozpise polevy je uvedené 2 PL vody a 2 čl škorobu a v popise práce len 2 čl vody a škrob. Ako je správne ?
Prečo je video v angličtine? My starší vieme len slovensky. :-)
marienka44
@marienka44 (1.2.2021 15:06)

Podľa prekladového slovníka sobjemová jednotka tbsp je polievková lyžica alebo za plnú lyzicu. Pustila som to anglické video a tam bola napísaná táto skratka pri pridávaní vody do ovocia na konci viea.
Takže treba opraviť 2 čl na 2 PL vody v texte prípravy,, konkrétne v bode 6.
marienka44
Stále nei je opravená posledná veta v postupe: ...s 2 lyžičkami vody na ... s 2 lyžicami vody, ako je aj vo videu v angličtine.
redakcia
@marienka44 (1.2.2021 15:24)

Do omáčky sa k ovociu najprv pridávajú 2 PL vody (2 tbsp - tablespoon). Na rozmiešanie škrobu sa použijú 2 malé lyžičky (2 tsp - teaspoon) vody - tento údaj sme doplnili do rozpisu surovín.
marienka44
@olga7 (27.1.2021 19:09)

Aké nsi dala čučoriedky do náplne? Mrazené alebo čerstvé? Ja mám v mrazničke už začaté vrecko čučoriedok. Mám ich rozmraziť alebo použiť zmrazené? Ďakujem za odpoveď, pekný deň prajem všetkým.
marienka44
Tak dnes som zrealizovala moje predsavzatie a upiekla som. Je to výborní!!!
Upiekla som to k vcerajším meninám vnušky, všetkým doma chutí:


marienka44
@marienka44 (5.2.2021 20:04)

Moja tortová forma mala priemer 22 cm, takže plnka je nišia, ale to nevadí. Nikto na okolí, ani suseda nemala formu o priemere 20 cm. Vnučka je Veronika, pracuje usilovne home offis pre firmu v Amsterdame.