Foto: afataga
Aj takto sa prejavuje tvarohový absťák :-), inspirovala som sa koláčom, ktorý tu je pod názvom Tvarohový koláčik z jednej misky. Neviem, prečo z Zobraziť celý popisAj takto sa prejavuje tvarohový absťák :-), inspirovala som sa koláčom, ktorý tu je pod názvom Tvarohový koláčik z jednej misky. Neviem, prečo z jednej, ja som zašpinila dve :-), ja som ho upravila, ubrala som cukor, do cesta som dala aj vločky, dala som viac smotany a nepoužila som mrazené ovocie, ale brusnice. Ten koláč tu bol už dávnejšie, tak možno niekoho trochu inšpiruje.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
1 osminka |
|
Plnka: | |
500 g |
|
400 g |
|
1/3 hrnčeka |
|
2/3 hrnčeka |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto som urobila mrveničku.
-
2
V druhej miske som zmiešaním surovín urobila plnku.
-
3
Do malého pekáča som dala papier na pečenie a menšiu polovicu mrveničky, t.j. asi 1/3
-
4
Na to som dala celú plnku
-
5
Navrch som dala zvyšnú mrveničku a dala som piecť na 180° na 50 min. Treba si odlsedovať farbu, má byť taká zlatavá
-
6
Asi po pol hodine som ho vybrala na podnos, jasné, že ešte nebol studený, ale tá vôňa sa nedala vydržať :-), za chvíľu som ho musela nakrojiť, ale tým, že bol ešte teplý, sa trochu rozpadával, čo aj vidno na fotke, no čo už. Tá mrvenica navrchu je úplne úžasne chrumkavá
ja som dnes využila tvoj návrh mrveničky-s ovsenými vločkami..pridala so trochu aj pšeničných klíčkov-na kysnutý slivkový...nuž...jedného nenapadnú toľké variácie...preto je VARECHA dobrá..dakujem..
@radost ano, presne na to je varecha, ja tiez davam vlocky do kazdej mrvenicky
@margaretka28 dakujem, vyskusaj, ale u vas rovno zdupluj mnozstva :-)
@tiginko vysiel ti uplne suprovo, dakujem za foto, ano ta napln je riedka, ale ten skrob to zlepi dokopy :-), mam este jeden podobny rcp a tam ide az pol litra mlieka a tiez to ztuhne, dalo by sa asi dat vajce miesto pudinku, neviem, treba vyskusat
@eviana nemaj boja, ja som to pochopila :-), aj ja mam take rada
@heppinka dakujem, asi je nas viac takych na svete :-)
@tiginko preto som sa pýtala, lebo určite je rozdiel, či použijem mokré alebo suché, hoci ešte nemám skúsenosti s takýmto cestom z vločiek.
Ďakujem za rcp, väčšiu rýchlovku nepoznám.
podaril sa ti ukazkovo, az si mi chute narobila, ja som ho robila minuly tyzden, jasne, ze aj kandiz. kora moze byt, uz som robila aj s mrazenym lesnym ovocim, som rada, ze chutilo :-)
tesi ma, ze sa kolac u vas udomacnil, rad byva u dobrych ludi :-), rebarbora je dobry napad