Veľkonočný baranček
Tvarohový baránok
Autor receptu: katarinalucanova
Veľkonočný baránok z tvarohového cesta s hrozienkami a orieškami.* Recept je na veľkú formu.
15 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Hrozienka umyjeme a namočíme do rumu.
Maslo, tvaroh, žĺtky, vanilkový a práškový cukor dobre spolu vymiešame.
- Z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešanej tvarohovej zmesi postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh.
Nakoniec pridáme hrozienka aj s rumom, nasekané orechy a nastrúhanú citrónovú kôru.
- Formu na barančeka dobre vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto dáme do formy a upečieme (40 minút na 170 °C).
Ja mám malú formu, tak mi z tohto receptu ostalo cesto aj na srnčí chrbát. Upiekla som ich naraz.