Veľkonočný baranček

Tvarohový baránok

Autor receptu: katarinalucanova

Veľkonočný baránok z tvarohového cesta s hrozienkami a orieškami.* Recept je na veľkú formu.

15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Hrozienka umyjeme a namočíme do rumu. Maslo, tvaroh, žĺtky, vanilkový a práškový cukor dobre spolu vymiešame.
  2. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešanej tvarohovej zmesi postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Nakoniec pridáme hrozienka aj s rumom, nasekané orechy a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Formu na barančeka dobre vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto dáme do formy a upečieme (40 minút na 170 °C). Ja mám malú formu, tak mi z tohto receptu ostalo cesto aj na srnčí chrbát. Upiekla som ich naraz.