Tvarohovo-ovocný koláč so zlatoklasovou polevou fotorecept
Foto: marianne
Viem,100x okukaný,ale piekla som,tak som ho tu šupla.A tento je mimoriadne jednoduchý,hrnčekové cesto,raz-dva hotový.Ideálny pre začínajúce gazdinky,bol to jeden z mojich prvých pekárskych Zobraziť celý popisViem,100x okukaný,ale piekla som,tak som ho tu šupla.A tento je mimoriadne jednoduchý,hrnčekové cesto,raz-dva hotový.Ideálny pre začínajúce gazdinky,bol to jeden z mojich prvých pekárskych pokusov a vydarený.Je to kombinácia chutí,ktoré sa doma ujali.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2-3 ks |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
2 plné alebo 3 zarovnané alebo podla chuti:-) PL |
|
|
|
Plnka: | |
500 g |
|
6 PL |
|
2 ks |
|
200 g |
|
štipka |
|
2 plechovky |
|
Poleva: | |
2 ks |
|
80 g |
|
1 liter |
|
Postup
-
1
Celé vajíčka vymiešame s cukrom do peny.Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.Pridáme hrnček mlieka a na záver pol hrnčeka oleja.Vymiešame.
-
2
Pripravíme si plnku: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.Pridáme tvaroh,trošku citron.kôry a pár kvapiek citronovej štavy,ale nie je podmienkou,my máme radi,keď je plnka taká kyselkavá,osviežujúca.Viem,že poniektorí majú alergiu na to slovo,ale je výstižne:-)
-
3
Upečený kakaový koláč potrieme džemom.Dala som marhuľový.Necháme dobre vychladnúť.
-
4
Na vychladnutý rozprestrieme tvarohovú plnku a na ňu poukladáme broskyne.
-
5
Uvaríme si polevu zo zlatého klasu a a to tak,že:šťavu z broskýň zmiešame s 1dl pomarančového sirupu a dolejeme vodou tak,aby sme mali v konečnom výsledku jeden liter.Trošku 3 dl odoberieme a v nich rozhabarkujeme tam dva zlaté klasy.Zvyšných 7 dl dáme variť s 80g cukru.Keď pôjde do varu,prilejeme rozmiešaný zlatý klas a uvaríme puding.Keď hádže bubliny,je dokonané.
-
6
Ešte horúci vylejeme na koláč s tvarohom a broskyňami.Necháme úúúplne vychladnúť.Ja ho na noc dávam do chladničky,aj ostáva v chladničke.
-
7
....a môžeme kávičkovať....
Diskusia k receptu