Tvarohovo-jahodová tortička

Autor receptu: diabambulka

V nedeľu mal náš starký okrúhle narodeniny a tak sme mu urobili takúto tortičku:-)

16
porcií
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru ( 70 g ) do peny. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru ( 70 g ) na tuhý sneh. Obe hmoty spolu zmiešame a pridáme kakaový prášok a múku. Na koniec primiešame olej a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C približne 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu. Prerezaný korpus natrieme džemom a jeden diel vložíme naspäť do formy, na ktorý poukladáme jahody a piškóty, ktoré sme si natreli džemom a spojili. Zalejeme plnkou. PLNKA : Vymiešame si tvaroh s práškovým cukrom, jogurtom a šťavou z 1/2 citróna. Primiešame vyšľahanú šľahačku. Medzitým si pripravíme želatínu na plnku podľa návodu a vmiešame do plnky. Takto pripravenú plnku vylejeme na pripravený korpus do tortovej formy. Prikryjeme druhým tortovým korpusom a necháme v chladničke stuhnúť. Keď nám plnka stuhne, môžeme okraje torty orezať a vrch torty natrieme opäť jahodovým džemom.
  2. Celú tortu natrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom, zmiešanou s jemným tvarohom a 1 PL pr. cukru. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  3. Dobrú chuť :-)))