Čokoládový mousse
Čokoládový mousse

Tvarohovo-čokoládový mousse

ailuj82 - fotkaailuj82, 19. marca 2017
Tvarohovo-čokoládový mousse
Foto: ailuj82

Nepečený, trochu náročnejší...

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 ml
250 ml
250 g
500 ml
2 ks
3 ks
50 g
štipka
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    250 ml smotany necháme prevrieť a pridáme do nej 70 g čokolády. Necháme úplne rozpustiť.

  2. 2

    Do formy/plechu poukladáme piškóty a zalejeme cokoládovou smotanou.

  3. 3

    V miske vyšľaháme zvyšnú smotanu na šľahačku. V druhej nádobe vymiešame tvaroh s mascarpone, 1 vanilkovým cukrom a práškovým cukrom (podľa chuti) a pridáme 1/2 šľahačky. Tvarohovú hmotu rovnomerne rozotrieme na piškóty.

  4. 4

    V miske nad parou šľaháme vajcia, kryštálový cukor , vanilkový cukor a zvyšnú čokoládu asi 5 minút. Zložíme z pary a pridáme druhú polovicu šľahačky a maslo. Prešľaháme a vylejeme na koláč. V chladničke necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: