Tvarohovo-čokoládový mousse
Foto: ailuj82
Nepečený, trochu náročnejší...
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
250 ml smotany necháme prevrieť a pridáme do nej 70 g čokolády. Necháme úplne rozpustiť.
- 2
Do formy/plechu poukladáme piškóty a zalejeme cokoládovou smotanou.
- 3
V miske vyšľaháme zvyšnú smotanu na šľahačku. V druhej nádobe vymiešame tvaroh s mascarpone, 1 vanilkovým cukrom a práškovým cukrom (podľa chuti) a pridáme 1/2 šľahačky. Tvarohovú hmotu rovnomerne rozotrieme na piškóty.
- 4
V miske nad parou šľaháme vajcia, kryštálový cukor , vanilkový cukor a zvyšnú čokoládu asi 5 minút. Zložíme z pary a pridáme druhú polovicu šľahačky a maslo. Prešľaháme a vylejeme na koláč. V chladničke necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny.
Tiež mousse:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu