Čokoládový mousse
Tvarohovo-čokoládový mousse
Autor receptu: ailuj82
Nepečený, trochu náročnejší...
12 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- 250 ml smotany necháme prevrieť a pridáme
do nej 70 g čokolády. Necháme úplne rozpustiť.
- Do formy/plechu poukladáme piškóty a zalejeme
cokoládovou smotanou.
- V miske vyšľaháme zvyšnú smotanu na šľahačku.
V druhej nádobe vymiešame tvaroh s mascarpone,
1 vanilkovým cukrom a práškovým cukrom (podľa chuti)
a pridáme 1/2 šľahačky.
Tvarohovú hmotu rovnomerne rozotrieme na piškóty.
- V miske nad parou šľaháme vajcia, kryštálový cukor ,
vanilkový cukor a zvyšnú čokoládu asi 5 minút.
Zložíme z pary a pridáme druhú polovicu šľahačky a maslo. Prešľaháme a vylejeme
na koláč.
V chladničke necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny.