Tvarohové zapekané palacinky

beani - fotkabeani, 4. januára 2013
Tvarohové zapekané palacinky
Foto: beani

Tento receptík mám z jednej staršej kuchárskej knihy. Aj keď sladké jedlá nepatria k mojim obľubeným, občas nejakú sladkú maškrtu pripravím hlavne kôli mojej Zobraziť celý popisTento receptík mám z jednej staršej kuchárskej knihy. Aj keď sladké jedlá nepatria k mojim obľubeným, občas nejakú sladkú maškrtu pripravím hlavne kôli mojej dcérke. Snažím sa aby to vždy bola "zdravšia" maškrtka. Ona tieto palacinky miluje a zamilovala som si ich aj ja :)

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Palacinky:
225 g
2 ks
štipka
1 dcl
2 dcl
3 dcl
Plnka:
500 g
50 ml
2 ks
podľa chuti
Zálievka:
1 hrnček
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na palacinky spolu vymiešame dohladka. Necháme cca 30 min. odpočinúť. Palacinky pečieme na poriadne rozohriatej panvici a len pri prvej potrieme panvicu olejom.

  2. 2

    Upečené palacinky plníme vopred pripravenou plnkou. Ingrediencie na plnku spolu zmiešame, ak je potrebné doriedime mliečkom, pridáme namočené hrozienka najlepšie v rume ale keďže ja som to robila hlavne pre malú tak som ich namočila len do vody :) Naplnené palacinky prekrojíme na polovicu, uložíme do maslom vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča zalejeme zálievkou.

    Tvarohové zapekané palacinky - obrázok 2
  3. 3

    Asi v 2,5dcl hrnček mlieka v ktorom rozhabarkujeme vajíčko a osladíme podľa chuti, ja som dala asi 1PL kryštál.cukru. Pečieme na 180 stupňoch asi 30 min. potom na palacinky dáme trošičku masla a dopečieme ešte asi 10 - 15min. Po vybratí z rúry ich necháme ešte asi 10 min. postáť a môžme servírovať, na taniery posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

    Tvarohové zapekané palacinky - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
tiež máme radi palacinky a robievam ich rôzne a s rôznymi plnkami...robievam ich aj farebné,l biele aj kakové a kombinujem.-)) vyzerajú aj tvoje, že sú veľmi chutné...)
marijanka712
tieto vypadajú super môj muž zbožňuje všetko čo je chrumkavé a tieto tak vypadajú odskúšam tvoj receptík.
afataga
teda ale robis chutky :-) uz som take robila, je to vyborne
hubata
Obyčajné palacinky si povýšila na krásny voňavý koláč. Si šikovná, ty určite musíš byť záhoráčka ...... alebo sa mýlim?
beani
Hehehe ďakujem, ako som už skôr spomínala som východniarka.
Palacinky sú fakt výborné, chrumkavé. Dokonca aj môj manžel zjedol 4 kúsky a to vôbec nie je na sladké ale vraj boli výborné. Tak som rada, že chutili :)
evanaaa
@beani , ako vidíš, @hubata ťa chce pasovať na záíhoráčku už druhý raz-:))))) Ale chuť si mi teraz narobila, sladké mi chýba. Podobne som robila, ja som tie prekrojené palacinky dala do guľatej formy, rezom postavila a dávala ich tak dokola, aj medzery som vyplnila tvarohom, ale nabudúce by som chcela zaliať pudingom, ale ani mliečna ( smotanová) zálievka nie je zlá. len yb som miesto vody dala minerálku, trochu by skyprila cesto palacinkové.
beani
ďakujem za tip s tou minerálkou to nabudúce vyskúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia