Tvarohové zapekané palacinky

Autor receptu: beani

Tento receptík mám z jednej staršej kuchárskej knihy. Aj keď sladké jedlá nepatria k mojim obľubeným, občas nejakú sladkú maškrtu pripravím hlavne kôli mojej dcérke. Snažím sa aby to vždy bola "zdravšia" maškrtka. Ona tieto palacinky miluje a zamilovala som si ich aj ja :)

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady na palacinky spolu vymiešame dohladka. Necháme cca 30 min. odpočinúť. Palacinky pečieme na poriadne rozohriatej panvici a len pri prvej potrieme panvicu olejom.
  2. Upečené palacinky plníme vopred pripravenou plnkou. Ingrediencie na plnku spolu zmiešame, ak je potrebné doriedime mliečkom, pridáme namočené hrozienka najlepšie v rume ale keďže ja som to robila hlavne pre malú tak som ich namočila len do vody :) Naplnené palacinky prekrojíme na polovicu, uložíme do maslom vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča zalejeme zálievkou.
  3. Asi v 2,5dcl hrnček mlieka v ktorom rozhabarkujeme vajíčko a osladíme podľa chuti, ja som dala asi 1PL kryštál.cukru. Pečieme na 180 stupňoch asi 30 min. potom na palacinky dáme trošičku masla a dopečieme ešte asi 10 - 15min. Po vybratí z rúry ich necháme ešte asi 10 min. postáť a môžme servírovať, na taniery posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!